söndag 26 juli 2009

Ett stycke badfantast!

När vi var till stugan passade vi på att besöka paradisbadet i Ö-vik en dag. Ett lyckat val av aktivitet. Dottern ville aldrig komma upp. Nej, det skulle simmas och plaskas. Åka alla rutchkanor, flera gånger om. Modet att få vatten över huvudet ökade vartefter. Så när vi varit i badet i mer än fyra timmar tyckte mamman och pappan att det räckte, det tyckte inte dottern! I bilen frågade mamman vad som var roligast och fick som svar:
- Bada!

Nattsnack

Mamman gör sig iordning för natten. Då hörs från sovrummet:
-Titta! En papegoja! mmm!
Mamman fortsätter att borsta tänderna och när hon strax därpå kryper ned under täcket utbrister dottern åter:
-Titta! Nyckelpigor! Då måste vi ta sicklampan och lysa.
Sedan lägger sig lugnet och mamman somnar oxå.

onsdag 1 juli 2009

Sommar!

Vilka underbara dagar vi haft sedan midsommar. Soligt och varmt. En känsla av medelhavet. Igår förstärkte vi den känslan med att äta lunch på grekiska kolgrillsbaren, på uteserveringen såklart. Och sedan en liten promenad i solskenet till smedsuddsbadet och väl där, på med badkläder och solskydd och sedan grävde vi i sanden i vattenbrynet.
Dottern blev modigare och modigare och tillslut hade hon vågat sig så långt ut att vattnet nådde henne till armhålorna! Oj, vad hon badade!!! Ville aldrig gå upp :D Mamman tyckte det var skönt också, trots sina badkrukstendenser.

När dotterns läppar började anta en lätt blå färg och tänderna skallrade tyckte mamman det var dags att gå upp ur badet, men det tyckte absolut inte dottern. Men när hon fick reda på att det vankades chokladmuffins kunde hon tänka sig att komma upp!
Väl uppe VÄGRADE hon ta av sig badkläderna, för då förstod hon ju att det skulle innbära att det var färdigbadat för idag.

Ner till vattnet igen. Gräva gräva. Plaska plaska. Gå på lite upptäcksfärd. Men mamman ser att dottern egentligen är för trött för det här. Så trots tårar, går vi upp igen och sätter på oss torra kläder. Och dottern fullkomligt slocknar i vagnen innan vi ens kommit fram till rålis! Det är jobbigt med sol och bad :)