Ibland hinner vi inte äta upp bananerna innan de blivit smutsiga, som dottern kallar det. Alltså blivit bruna i skalet och lite för mjuk inuti. Vi gillar bananen när skalet är gult, kanske med nån liten brun prick, då är de som godast.
Men som sagt, ibland hinner de gå över gränsen, och då brukar de få hamna i en smothie eller kanske bli glass, tills jag hittade detta enkla och supergoda recept på bananplättar
2 (bruna) bananer
2 dl mjöl (jag har helst dinkelmjöl)
3-4 dl mjölk
2 msk nötig olja (kallpressad rapsolja kör jag med)
2 krm ingefära (eller kardemumma för att variera sig)
Smeten ska bli något tjockare än vanlig pannkakssmet, och steks i plättlägg eller i vanlig stekpanna som små plättar. Stek helst i smör.
Servera med keso och kanske rivet äpple.
Perfekta som picknickplättar då de smakar mums utan nånting till :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar