tisdag 2 oktober 2012

Lyckad felsökning

För någon vecka sedan funderade jag på att ge upp det här med no 'poo:andet. För vad jag än gjorde så blev håret liksom aldrig riktigt rent. Eller jo, precis efter hårtvätt såg och kändes håret rent och fint. Men efter en natt så såg framförallt längderna flottiga och trista ut. Men det var inte som att det kom från hårbotten, för den biten av håret var fortfarande rent...
Så läste jag lite på lockig.se och insåg ju att det balsam jag köpte strax innan besvären började innehåller silikon OCH en silikonliknande produkt som vissa kan få problem med. Kastade genast bort balsamet, köpte mig en liten reseflaska med ett godkänt "sista shampoo" och se där!
Nu kan vänta tre dagar innan håret måste tvättas igen. Det är så skönt att slippa daglig hårtvätt, för just nu finns inte riktigt det tidsutrymmet.
Nu kör jag bikarbonattvätt när jag har lite mer tid på mig eller ett sls-fritt shampoo när jag vill att det ska gå snabbt, men ska hitta ett balsam och köra balsamtvätt varvat med sls-fritt shampoo för det mår mitt hår och hårbotten bäst av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar