måndag 12 juli 2010

Lördag på mälaren

Familjen blev inbjuden av farmor och farfar att följa med på farfars båt i lördags. Å vilken underbar dag det blev. Först inköp av en ny och större flytväst till dottern. Och så lördagsgodis förståss ;)

En snabb, lätt lunch sedan packade vi in oss i bilen för att ta oss till båten. I bilen såg det ut som om det skulle börja regna och åska vilken sekund som helst, men tack och lov lättade molnen lagom till vi kom fram till båten. Dessutom så var det så gott som molnfritt över mälaren!

Vi seglade till klubbholmen och väl där dröjde det inte många sekunder innan dottern hade doppat sig på den lilla men ack så bra stranden bredvid bastun. Farfar var inte långt efter och sedan fick även pappan och mamman på sig badkläder. Dottern badade nakenfis först men efterfrågade sina badkläder så då fick det bli badbyxor på!

Efter badet torkade vi oss i solen och farmor startade grillen och grillade lite fläskfilé och potatis. Maten smakade supermumsigt i solskenet och ölen var kall. Vi fick lite underhållning av en badgalen hund som simmade efter bollar.

Efter maten intagits badade vi ytterligare en gång. Det är svårt att låta bli när det är 22 grader i vattnet, solen skiner från klarblå himmel och varma vindar!

Kaffe och kaka på båten innan det var dags att segla hem igen. En skön seglats med bara förseglet hissat. Dottern somnade nästan i mammans famn - det är ju så sant, sjön suger ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar