lördag 24 juli 2010

Tre dagar på sjön

Måste ju bara dela med mig av familjens underbara dagar på sjön! Bör ju tilläggas att ingen av oss egentligen är några sjöbusar men när Stockholms skärgård visar upp sin allra vackraste sida då går det inte att göra något annat än njuta :)
Familjen tog Saltsjöbanan ut till Saltsjöbaden för att där bli upplockade på Maja, pappans storasysters familjs båt. Därifrån seglade vi till klubbholmen, och väl där badade vi. Gungade. Gick på lite upptäcksfärd. Njöt i solen. De som ville passade på att basta. Sedan grillade vi och åt en underbar middag i kvällssolen.
Nästa dag hade vi tänkt oss till Dalarö, men väl framme vid gästhamnen var den redan full. Dessutom så blåste det rakt in i hamnen så vi kände väl alla att det skulle ju ändå inte bli så skoj att ligga där och guppa i vågorna. Så vi seglade vidare ...
... till Kymmendö (eller Hemsö som Strindberg kallade ön) Där ankrade vi vid klipporna, i lä och var snart i det klara vattnet. Stora kusinen fångade spigg efter spigg till dotterns stora förtjusning. Därefter tog vi en promenad till handelsboden och tyckte att det lät väldigt gott med hamburgare till middag så vi åt på resturangen vid ångbåtsbryggan.
Panoramavy från Maja. Sämre kan man ha det, men frågan är om man kan ha det bättre ;)
Morgonen därpå vaknade vi upp till ytterligare en strålande dag. Mamman började dagen med en morgondopp, svårt att låta bli när vattnet är över 20 grader.
Sedan var det dags för hemresa för familjen, så återigen tog vi en promenad till ångbåtsbryggan sedan väntade en båttur, buss, pendeltåg, pendeltåg, promenad innan familjen var hemma igen med vågor i håret och sjöben

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar