fredag 24 augusti 2012

Tyskland - en reseberättelse

För snart en vecka sedan packade hela familjen in sig i bilen för att åka ned till Tyskland för att göra pappan sällskap under sista besöket i testhallen ute på den tyska landsbygden.
Vi körde mot värmen och fick en skönt somrig avslutning på sommaren!!!

På lördagen stannade vi till i Malmö och mamman fick ta sommarens första bad. Visserligen i bassäng men bättre än inget :) Söndagen började varmt och skulle avslutas ännu varmare, från 24 grader upp till 39 graders värme när vi kom fram till den mysiga staden Osterode.
Middagen intogs i skuggan av kyrkan vid stadens rådhus och värmen gjorde i alla fall inte mamman sugen på  typiskt tysk mat, men en sallad smakade bra.

På måndagen steg pappan upp tidigt för att jobbet kallade. Mamman och barnen tog det lugnt, åt frukost och tittade på lite TV och tog sedan en varm promenad i staden. Hittade en perfekt fontän att svalka fötterna i. Och en supermysig leksaksaffär med massor av fina leksaker.
Vid lunch checkade familjen ut från det mysiga men lite läskiga hotellet med en häxa och en tiger i korridoren för att åka till det lilla samhället Hattorf.
För att få lite svalka denna varma eftermiddag fyllde mamman duschkabinen med vatten och barnen lekte länge med sina nya badleksaker. Ja, alltså mamman fyllde ju inte hela duschen, utan det gick att fylla golvet i kabinen :)

Ytterligare en varm dag så då tog vi en promenad genom Hattorf till ett freibad, alltså ett utomhusbad där mamman, dottern och sonen fick sig några timmars skön svalka i de fina poolerna. En glass smakade gott idag också. Dagen avslutades med att spana efter blixtar.

På onsdagen var det dags för hemresa igen. Men först hann familjen med lite vattenlek i en rolig lekpark. Sedan en sista måltid på hotellet för att sedan packa in sig i bilen för att åka till Lübeck. Väl framme tog vi en blåsig promenad för att titta på gamla hus och hitta en trevlig restaurang.


Igår torsdag spenderades i bilen. Sonen sov mesta tiden. Dottern sjöng, pratade eller sov hon med...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar