torsdag 31 oktober 2013

Politikens skitsida

Det här börjar ta så många underliga vändningar som bara gör mig argare. Dagen efter (samma dag som vi fick hemskickat ett brev) vi fick reda på med den tråkiga nyheten går Centerpartiet och Moderaterna ut med (samma) pressmeddelanden där de säger att de satsar på skola och förskola. Du må tro att det svider när man läser något sådant. Några kommenterade pressmeddelandet på Centerpartiets sida men nu är kommentarerna bortplockade och även möjligheten att kommentera är borta.

Jag hann tyvärr inte läsa allas kommentarer men de jag hann med att läsa var sakliga, men visade på ilskan hen känner. Vad är det för stil. I skrivande stund så kommenterar föräldrar på Centerpartiets facebooksida men de försvinner lika snabbt som de kommer dit. Våga stå för era beslut och våga låta folks ifrågasättande kommentarer stå!
De besvarar med Frågor angående Fridhemsskolan, hänvisar vi i Solna Centern direkt till vårt kommunalråd Anna C Nilsson, på mail annac.nilsson@solna.se då vår representant i Barn och utbildningsnämnden Anna Lasses är höggravid och sjukskriven, vänligen respektera detta. Välkomna att höra av er via mail så svarar Anna C Nilsson så snart hon kan, vi har full förståelse för era funderingar. Vänligen Centerpartiet i Solna
Så arrogant och förminskande. Våra åsikter får inte synas, och de görs om till funderingar. Nej, förbannad blir jag.

Andra saker som faktiskt gör mig förbannad och verkligen ifrågasätter hur Centerpartiet kan vara en del av detta beslut.
Centerpartiet i Solna är det långsiktiga alternativet i svensk politik. Vi strävar efter ett hållbart Sverige där människor får bestämma mer själva.
Vad är det för långsiktigt i att lägga ned en skola i ett område där det satsas på nya bostäder? Vad är det för hållbart att lägga ned en skola som nyligen fräschats upp? Jag valde att dottern skulle få gå på Fridhemsskolan, nu blir jag tvingad till något som jag inte alls vill ha, vad är det för möjlighet till att bestämma mer själv?

Centerpartiet har just nu sin kampanj #helalandet och som del av det ingår ju även Centerpartiet i Solna, och det rimmar ju ganska illa i att under denna kampanj vara med och lägga ned en skola så att det blir avstånd till närmaste skola likt glesbygden, mitt i Stockholms län.

Hur försvarar man detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar