torsdag 25 april 2013

Ett fel

Återigen ett besök på arbetsförmedlingen. Känslan när man kommer därifrån borde vara upplyftande. Och ja, om jag känner efter riktigt ordentligt kanske jag kan känna så, nånstans långt där inne.

För jag gör ju så rätt när jag skickar in mina ansökningar. Jag gör bara ett fel ... jag söker fel jobb. Jag måste konkurrera med så många. Jag har inte tillräckligt med erfarenhet. Eller så har jag erfarenhet men då kommer mina utbildningar och ställer till det.

Nej, särskilt upplyftande är det inte. Jag är desperat och snart trillar jag över till ett ställe där jag inte vill vara. Men hur ska jag göra för att komma fram och få visa på vilken bra arbetstagare jag är. Efter alla dessa år som arbetslös har jag lärt mig en sak, jag kan visst inte söka jobb... Trots att jag gör så rätt

3 kommentarer:

 1. Hej ,
  Jag heter Annika och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om jobb och arbetsmarknad.

  Det låter som att du kört fast trots att du gör så rätt, för det gör du, men jag tänker att du går ett steg längre och söker jobb som inte finns ute på öppna marknaden.

  Du skickar spontanansökningar/säljbrev till företag som (ännu) inte annonserat!

  Gör så här:
  Välj ut 5 företag som du vill jobba hos, läs på så att du är insatt i deras verksamhet och vad du skulle tänkas kunna jobba med där. Skriv ett personligt brev på högst en A4-sida, eftersom det inte finns nån annons så ska du rikta det till företaget du vill jobba hos istället. Beskriv dig själv och varför just du skulle passa att jobba där. Bifoga ett foto och dina kontaktuppgifter. Det ska innehålla en rad på slutet att du hoppas ha väckt deras intresse och att du kommer att kontakta dem inom en vecka. Skicka sedan iväg dessa brev och ta kontakt inom en vecka i syfte att få komma på personligt besök. Vid telefonkontakten får du ju se om du går vidare och om du inte gör det så ska du ju inte bli lessen eftersom de faktiskt inte annonserat. När du betat av 5 stycken arbetsgivare, skickar du till 5 nya osv.

  Du kommer förr eller senare att få napp på detta vis, Brevet är som ett större visitkort - du skickar det före dig och lämnar det efter dig.

  Det kan nämligen vara så att ditt brev kommer precis då företaget börjat fundera på att rekrytera och då kommer ditt brev och de kanske väljer att pröva dig först eftersom de slipper hela rekryteringsprocessen och för din del är du ju först, utan konkurrans!

  Det kan också vara så att rekryteringsbehovet kommer om nån månad när någon blir sjukskriven, får barn , tar semester m.m. Har du då skickat brevet, tagit kontakt och förhoppningsvis också fått träffat dem så ligger du bra till redan innan behovet uppstår.

  Om du hellre vill lämna dessa brev personligen så går det ju också jättebra, då gör du besök och brev på samma gång, och det är samma sak där – om du inte får nåt jobb för stunden så lämnar du brevet efter dig och det faktum att du personligen gjorde dig besvär att besöka dem gör ett bra intryck på arbetsgivare.

  Lycka Till med detta, du kommer att lyckas fortare än du tror!

  Med vänlig hälsning Annika, arbetsförmedlare

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Tack Annika för att du tagit dig tid att läsa om mina bekymmer att komma ut på arbetsmarknaden.
  Just det du tipsade om var det vi pratade om att jag nu skulle lägga lite mer krut på.

  SvaraRadera