fredag 31 oktober 2008

Underbara barn

Idag har jag och dottern besökt mässan Underbara barn. Dottern ligger i skrivande stund och sover i vagnen. Totalt utslagen. Det är jobbigt med mässa. Själv är jag oxå lite matt. Men jag njuter av en kopp kaffe. Lyssnar på en av skivorna jag fyndade på mässan. (Sex CD för 180:- !) Bloggar lite. Läser på sjalbarn. Får upp energin så istället...
Ett underbart barn det är vad jag har - helt galet underbar! Nyfiken och orädd. Trygg. Skrämmer slag på sin mamma med att rusa iväg. Försvinner mellan ben och barnvagnar. Tack och lov dök hon snart upp igen. Och fick en klisterlapp med mitt telefonnummer på sin rygg. Bara för att vara på den säkra sidan. Sedan fick hon åter åka i selen på ryggen :)

torsdag 30 oktober 2008

Hjärtklappning

Ibland hamnar jag i ett tillstånd av ... stress. Det behöver inte alls vara så att jag har mycket att göra. Men ändå. Hjärtat slår fort. Jag börjar svettas. Även i händerna. Jag irrar omkring. Börjar må illa. Får ingenting gjort. Hjärtat slår ännu fortare för att jag inget får gjort. Den nedåtgående spiralen börjar. Snurrar på fortare och fortare. Hjärtat likaså. Tillslut måste jag sätta mig. Andas. Släppa ut ångesten. Få ned pulsen. Känna lugnet.
Nu har jag genomgått tre eller har det blivit fyra sådana "spiraler" idag. Det är alldeles för många för att må bra. Nu måste jag ut. Få frisk luft. Känna lugnet.

Ottobre

Råkade köpa vinternumret av Ottobre igår. Så nu vill jag sy; byxor, klänning, tunika, tröja, kappa... Ja nästan allt i tidningen. Men jag ska nog nöja mig med, till en början i alla fall, byxor klänning och kappa.
Byxorna - för att de var så tuffa, snygga, roliga
Klänning - till jul
Kappa - dottern behöver ju nått snyggt, varmt plagg när hon ska bort på kalas
Så nu ska jag bara bestämma mig för när tyger ska inhandlas. I helgen hinns det inte med. Det får nog bli på syfestivalen

Prima ballerina!


onsdag 29 oktober 2008

Färdigtrasslat

Äntligen är väskan klar! Var tvungen att sprätta upp ytterligare en söm för att genom det hålet, sy först åt ena hållet, sedan åt andra hållet. Då gick det. Kanske finns det ett smartare sätt, men hur jag än vände och vred på det så kom jag inte på nån smartare lösning.

Sydde även några näsdukshållare när symaskinen var varm - och för att utnyttja några av spillbitarna som blev över.


tisdag 28 oktober 2008

Tanketrassel

Har låtit symaskinen gå, idag igen. En taiväska ska det bli. Allt började så bra. För en gång skull var jag NOGA när jag klippte. Nålade noga. Sydde rakt - och långsamt. Här skulle det inte slarvas. Sedan fastnade jag i vändningen. Hur jag än gjorde så trasslade jag in mig. Försökte tänka. Trasslade in mig. Tyget börjar fnasas upp.
Jag gav upp - sprättade upp en söm. Jag hatar att sprätta! Och nu ligger väskan här 90% färdig. Och jag har INGEN ANING om hur jag ska göra för att lyckas sy den där sömmen som gör att väskan bli vändsydd.
Snart ska dottern hämtas från förskolan. Ska tänka lite då...

måndag 27 oktober 2008

Tyll 2

Kjolen blev nu inte riktigt som jag hade hoppats på. Tyvärr. Men söt är hon. Fast det skulle jag ju även säga om vi så klädde henne i lump och gamla trasor.
Så det får nu bli hennes tema - lump och gamla trasor. Ja, alltså när hon ska vara utklädd på torsdag.

lördag 25 oktober 2008

Tyll

Här har symaskinen fått arbeta lite lätt ikväll. De ska ha Halloween-fest på dotterns förskola på torsdag. Då tänkte jag att hon kunde få gå som en liten prima ballerina. Så tyllkjol har fått sys. Inte den vackraste. Men enkel. Och säkert väldigt söt på.
Får vänta till i morgon med provning. För hur sugen jag än är på att få se min senaste skapelse på, så väcker jag inte sötnosen när hon sover för en sån sak...

fredag 24 oktober 2008

Rosor

Igår kom pappan hem med en bukett rosor. Bara för att det varit så grått och trist. Vi behöver muntras upp.

Rensat

Har städat på balkongen. Slängt sommarblommor som vissnat ned. Ställt undan bordet och stolarna. Hittade några blommor som fortfarande var vackra. De fick komma in. Skänka lite glädje. Ge lite färg. (Även om det inte syns så bra på den här bilden)

Så här timmarna innan helgen har jag bestämt mig. Jag ska inte bli kvar i mitt hål. Jag väljer att må bra. Så bra jag kan. Så för att ge en så bra grund som möjligt för Må Bra rensar jag i röran. Börjar med den yttre. Väl synliga. Och hoppas på ett den inre följer med.

torsdag 23 oktober 2008

Det svarta hålet

Så kom det då. Svaret. E-brevet. Som puttar mig över kanten. Ned i hålet. Det svarta hålet.

"Vi har ingen tjänst som matchar din profil"

Nä. Men vem har det. Jag vet ju inte ens själv var "din profil" passar. Min profil passar bra i mitt svarta hål. För där är jag "arbetslös ingenjör". Där tänker jag stanna. För det är ju det jag är. Har blivit. Kommer att vara.

Välkommen att motbevisa mig. Göra mig till något annat. Jag tror inte det kommer att gå. Så känner jag idag.

onsdag 22 oktober 2008

Upprörd (och långt inlägg!)

Igår läste jag en tråd på mitt älskade forum sjalbarn som gjorde mig upprörd. På flera sätt.
Inlägget handlade om en kvinna som sökt sig till sjukvården och i samtalet med läkaren framkom det då att hon ammade sin 20 månaders dotter. Hon ville ju inte äta någon medicin som kunde vara skadligt för sin dotter. Läkaren blev visst upprörd över att hon tillät sin 20 månaders att amma. Och förklarade att så kunde man ju inte hålla på. Toppade med att berätta en historia från sin familj. En historia som har fått hela sjalbarn att förfasa sig!!!

För att göra en lång historia kort, tar jag bara slutet: Mamman i familjen kommer hem senare på kvällen när pappa läkaren nattat sin son. Känner att det luktar konstigt och tittar till sonen. Hittar honom sovandes i sittande ställning i ett hörn av spjälsängen. Sängen och pojken är full i kräks för att den lilla pojken har gråtit så mycket att han spytt!!!

Hade jag varit mamman i den familjen hade jag där och då tagit med min son och lämnat mannen bakom mig. Anmält min man till soc för barnmisshandel - för det är precis vad det är frågan om här! Man lämnar inte sitt barn ensam, gråtandes efter närhet. Gråter så mycket att han tillslut spyr och somnar av ren utmattning. Tittar inte ens till sonen för att se att han mår bra. Så det stackars barnet så sova i sin egen spya. Medan man själv tittar på TV.

Men det är fler aspekter i hela denna förfärliga historia som upprör mig.
  1. Har redan tagit upp det mest självklara. I alla fall ur min synvinkel. Att detta är ett fall av barnmisshandel
  2. Att läkaren berättar denna historia för sin patient. Varför? Hon sökte sig ju inte dit för att få hjälp med barnuppfostran. Och hade hon gjort det hade det verkligen varit förskräckligt att få detta berättat för sig
  3. Att en utövande läkare så uppenbart saknar empati och förmåga att lyssna. Och som dessutom kör över sina patienter och viftar bort det de egentligen söker för, med en skräckhistoria från sitt eget liv
  4. Att det finns så många föräldrar som tror att det är farligt - skadlig - jag vet inte vad - att lyssna på sina barn. Vara nära. Att de tror man får trygga barn genom att lämna de ensamma, när det är precis tvärt om.
Senare i tråden, efter jag svarat och faktiskt ifrågasatt läkarens kompetens, kommer ett inlägg från någon, som jag tog så personligt. För hen tyckte inte alls att man kunde ifrågasätta läkarens kompetens. Men jag tycker det! Det står jag för. För jag ifrågasätter läkarens kompetens i mötet med patienter - den viktigaste kompetensen hos en läkare som möter patienter. Han kanske är superskicklig på nått annat i läkaryrket, forskning eller nått. Men då får han väl hålla sig till det. För själviska, självcentrerade läkare är det värsta jag vet!!!

NÄ, nu får det vara nog med ältande i just den här frågan. Fast upprörd det är jag fortfarande.

tisdag 21 oktober 2008

Varför så negativ

Gillar inte mig. Mitt liv. Min blogg. Allt är ju så negativt. Fast det är klart bloggen ska ju spegla mitt liv. Och är mitt liv negativt så blir ju bloggen negativ. Men varför måste mitt liv bara vara så tråkigt. Så negativt.

måndag 20 oktober 2008

Borr

Så börjas det igen. Borrandet i grannlägenheten. Ljudet som sätter sig. Borrar in sig. I min hjärna. I varje cell av min kropp. Kan inte tänka.

Tråkmåndag

Grått. Mitt humör är på botten. Under skosulorna. Vill inte. Har hamnat i tänket: "Det är ju inte lönt att söka jobb. Det är ju ändå ingen som vill ha mig. Jag besparar ju alla en massa besvär genom att dra nått gammalt över mig. Försvinna."

Ikväll är det fotbollsderby här i krokarna. Utsocknes-derby. De värsta derbyna man kan tänka sig. Bråkstakarna värmde visst upp redan igår. Känns ju betryggande. Senast aporna var på besök var det ju lungt och skönt. INTE!!! Och min erfarenhet av härliga hammarby är ju allt annat än härligt. Så jag ser framemot en kväll med en superspeedad dotter som promt ska titta på helikoptern istället för att sova. Skrik och kastade ölburkar utanför fönstret. Förhoppningsvis räcker det. Annars får vi väl lyssna på polissirener. Och vara nervös för förstörda bilar. Cyklar. Blomkrukor...

söndag 19 oktober 2008

Första tvåordsmeningen?

Dottern: Mamma shov
Pappan: Ja, mamma sover

Söndag i kyrkan

Idag var jag och dottern på gudstjänst med små och stora. Det var en mysig stund. Dottern dansade till (alla) psalmerna. Försökte äta upp sin peng till kollekten. Visade magen för två söta pojkar i typ 7-årsåldern. Flörtade med en 15-månaders pojke. Tog ett ärevarv genom kyrkan. Rev sönder ett omslag till en psalmbok.
Mamman var helt slut efteråt.

lördag 18 oktober 2008

Speciellt för en vän

Bjuder på en bild på dottern. Bara för dig.

Lördagmorgon i sängen

Vi vaknar upp en vanlig lördag. Jag har min P.oP pyjamas, 30-års jubileumsmodellen, på mig. Dottern upptäcker märket på armen.
Dottern: Bvov bvov
Mamman: Nej, det är igen hund. Det är en mus. Musse Pigg.
Dottern böjer sig fram. Pussar på märket.

fredag 17 oktober 2008

Sötaste

I morse skickade jag iväg en extra söt dotter till förskolan. Pussig och kramig. Och fint klädd. Så jag vill dela med mig - Hon hade på sig en ljusrosa polotröja och strumpbyxor i samma färg. Över detta pappans J.Lindeberg tröja, som mamman sytt om till en klänning. En fin ylleklänning av en trasig tröja. Det kallar jag återvinning.

torsdag 16 oktober 2008

Ny känsla

Min blick föll alldeles nyss på fotografiet på mamma som står på hedersplats här i vardagsrummet. Och jag blev jättearg på henne! Arg för att hon lämnat oss. Arg för allt jag ännu inte fått sagt. Och aldrig kommer få sagt henne. Arg för att jag behöver henne. Just nu.
Fast nu när jag skriver detta rullar tårarna. Är tillbaka i saknaden.

Bara för att

Kände att jag ville blogga lite :) Det går trögt med jobbsökandet idag. Jag skyller på vädret. Dålig ursäkt, jag vet. Men så känner jag idag.
Tog dottern i min nyinköpta begagnade Patapum Toddler till förskolan idag. Vi blev blöta! Men selen kändes bra. Skulle tagit paraply. Då hade vi haft det supermysigt. Nu var det bara mysigt :)
Igår eftermiddag hade vi det mysigt med kompisar. Lekte i parken. Bakade sandkakor. Gungade. Åkte rutschkana. I morse frågade jag dottern vad kompisen hade på tummen.
- Plåsch
Svarade dottern. Plåster alltså

onsdag 15 oktober 2008

Snabbaste IKEA-besöket?

Igår tog jag mig åmaket att ta mig till IKEA, behövde verkligen deras helt suveräna lådor för att bringa ordning i kaoset som är här hemma. Buss, pendeltåg, buss sedan var jag framme. Och rusade igenom IKEA Barkaby. Plockade åt mig två förpackningar (det blev fyra lådor) KASSETT. Rusade vidare till kassan. Och ut igen. Så pass snabbt avklarat att jag hann med nästa buss (15 minuters trafik). Fick till och med stå och vänta en stund. Sedan buss & buss till Kista. Buss nr 2 var en spännande resa med storhandlade barnvagnsförare utan barn! Det följde kaos i deras spår ;)
Eftersom IKEA-besöket var så snabbt avklarat unnade jag mig en kaffelatte i väntan på coachmötet...

måndag 13 oktober 2008

Utsatt

I morse tog min energitjuv precis all min ork. Nu mår jag piss. Nån som kan boosta mig med lite energi...

söndag 12 oktober 2008

Summering

Jorå. Det blev en riktigt bra helg. Hann med en del som jag ville hinna med. Annat får vänta till en annan dag(läs helg). Lite städa. Lite lek å bus. Lite besök. Lite träna. Lite sång. Så såg denna familjs helg ut! Nu längtar jag redan efter nästa...

fredag 10 oktober 2008

God natt

Ibland måste man först flytta på en liten tjej innan man kan lägga sig. Här ligger dottern med fötterna på min huvudkudde. Sötast i världen.

Fredag eftermiddag

Nu är det fredag eftermiddag/afton. Hela helgen ligger framför mig. Men jag har beslutsångest. Vet inte vad jag ska hitta på. Har massor med grejs som skulle vara bra att få fixat. Bra idéer som vore roliga att hitta på. Saker som är inbokade.

Vi borde:
  • Städa
  • Göra höst på balkongen
  • Se över min cykel - fäste till dotterns sits
  • Köpa vinterskor till dottern
  • mm mm

Roliga saker:

  • Åka till farmor å farfar
  • Hälsa på "gammelmosters" i Väsby
  • Leka i parken
  • Augustendals 4H-gård

Inbokat:

  • Sjunga Evensong på söndag
  • Ev träna innan det

Får väl se vad det blir av den här helgen. Allt eller inget. Eller allra bäst något eller några av sakerna ovan!!

Längtan vs saknad

Fick alldeles nyss en otrolig längtan efter dottern! Vill vara med henne idag. Vill inte sitta här och söka jobb. Kommer ju ändå ingen vart... Längtar så efter mitt lilla busfrö. Min pratglada lilla fröken. Mitt allt!

Och när jag skriver detta slår det mig att jag på sistone funderat mycket kring längtan och saknad. Att det är stor skillnad mellan dessa. Fast samtidigt är det väldigt likartade känslor. Min första sambo sa så klokt en gång - "man kan inte sakna det man har".
Just nu längtar jag efter dottern. Saknar hennes armar runt min hals.
Och på tal om min första sambo, jag saknar det förhållandet, men jag längtar inte tillbaka.
Min älskade mamma saknar jag så fruktansvärt mycket. Men jag kan inte längta efter henne, för det är en omöjlig känsla. Börjar jag längta efter mamma då rasar jag. Går sönder. Imploderar. Exploderar.
Alltså kan man inte längta efter något man inte har?! Edit: Kom på att jag visst kan längta efter något jag inte har. Men det är svårt att längta efter något jag haft!
Vad tycker du? Vad längtar du efter? Vad saknar du?

torsdag 9 oktober 2008

Buske

Måste muntra upp bloggen lite. Alldeles för mycket negativt här på sistone. Här är dottern på upptäcksfärd i buskarna. Solen skiner. Livet är underbart.

Grått

Redan när jag slog upp ögonen i morse kände jag det. Grått. Trist. Så när jag drog upp gardinen blev jag inte förvånad. Grått. Trist. Sedan har det gått utför. Mera grått. Mera trist. Sådana här dagar är inget kul. Fast jag blir lite förvånad. Så påverkad av vädret brukar jag inte bli. Det var väl bara ett tråkigt samanträffande

onsdag 8 oktober 2008

Fastnat i dåtiden

Sitter med facebook. För att hitta folk jag känner. Fastnar i dåtiden. Minns hur det var då. Önskar det kunde vara så nu. Tiden i Abisko. Riksgränsen. Umeå universitet. Men det var då. Nu ser så annorlunda ut. Annorlunda och bra. Men då är bra att ha. Jag lärde mig massor. Som jag har användning av. Nu.

Namnsdag

Igår hade min mamma och dottern namnsdag. Det firades enbart i tankens värld. Att dottern hade namnsdag, det kom jag på först när jag lade huvudet på kudden. Att mamma hade namnsdag det snurrade runt i huvudet nästan konstant hela dagen. Det var en jobbig dag. Saknar mamma så. Det är jobbigt med sorg/saknad som bara ramlar över en. Förlamar.

tisdag 7 oktober 2008

Skitsnack

I afton när mamman var på kören passade dottern på att bajsa på pottan för första gången. Det tycker vi är värt att uppmärksamma. Så blir det visst när man bildat familj...

måndag 6 oktober 2008

Hemma igen

Är nu hemma igen. Dottern och pappan har haft en bra helg här hemma. Mamman har haft en supertrevlig helg med sina körvänner på Irland. Allt har varit superbra. Förutom att jag blev "blåst" på 100 pund hemma i Sverige när jag växlade pengar. Men jag ska få tillbaka dem, självklart! Hoppas bara de visar lite goodwill och ger lite plåster på såren oxå. För jag har verkligen fått vända på slantarna. Annars som sagt - en superhelg! Kan varmt rekomendera en tripp till (nord)Irland

söndag 5 oktober 2008

torsdag 2 oktober 2008

Härmas

Mamman: Var det gott med tårta?
Dottern: Tårta!

Firat!

Idag har vi varit på ettårskalas dottern och jag. Mammans äldsta bästa käraste kompis son fyllde ett. Föresten skiljer det exakt på dagen 6 månader mellan dottern och kompis-sonen. Så även dottern firades (ja, egentligen var det en liten försenad present för att fira dopdagen)
Det blev en mycket trevlig tillställning. Maten var mums. Tårtan ännu mera mums!!!

onsdag 1 oktober 2008

Rosa bandet

Ett sista litet blogginlägg - sedan sängen. Vi har ju nu bytt månad. Till oktober. Rosa bandets månad. Bröstcancermånaden. Vill bara göra alla mina läsare uppmärksamma på det. (och mig själv) Kom ihåg dina bröst. Stöd Rosa bandet. Eller nån annan passande cancer-förening, om det skulle kännas bättre.

Nyttigt

Igår och idag har jag varit på seminarier som faktiskt väldigt oväntat gett mig något trots att det som sades var gammal skåpmat. Det är väl så att det ibland är nyttigt att få höra sådant man redan vet - fast på ett nytt sätt.
Får väl se om det kan ge mig energi till att dra på en högre växel vad gäller mitt jobbsökande. Jag hoppas det. Jag ska iaf återuppbygga och bygga ut mitt nätverk. Så se upp ;)

Utmanad

Jag har blivit utmanad. Av ett troll.

Vilken mat äter du ofta?
Pasta tillhör nog favoriten här. Fast på sistone har det blivit mycket ris. Men jag svarar pasta.

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Skäms lite, men jag sitter kvar.

Köper du ofta triss?
Det händer. Fast det händer oftare att svärmor förser mig (oss) med trisslott. Då skrapar jag ofta fram en vinst på 25-75 kronor. Som jag tar ut nya lotter för. Så kan det hålla på ett tag :)

Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Får nog svara Grekland. Dit har jag varit flest gånger. Fast vilken av gångerna var bäst? Nä, Tallin får det nog bli. Var där när dottern bara var ett frö i magen. Då var jag lycklig. Och allt var bra, trots konstant illamående...

Vilken kanal tittar du mest på?
Ingen aning.

Sådärja. Skickar vidare utmaningen till minijons mamma och Lisa