onsdag 25 april 2012

BVC - en källa till irritation

Återigen har jag fått höra saker som gjort mig irriterad på BVC. En mamma på ÖF som berättade att hon fick höra när hennes dotter var fem månader så var det dags att sluta amma på natten och att låta dottern få sin vilja igenom, dvs låta henne komma upp när hon gråter på natten, skulle bara göra barnet än mer beräknande och hon skulle tillslut styra hela familjen. Alltså var får de dessa påståenden ifrån.

Ett litet barn, en bebis är inte så beräknande att det gråter för att jävlas. Bebisar gråter för att de har ett behov som inte är tillfredsställt. Eftersom bebisar ännu inte kan prata med ord förmedlar de sig genom skrik eller gråt. Att som förälder då snabbt och konsekvent tillfredsställa bebisens behov skapar inte ett litet monster, utan precis tvärtom.

Mamman på ÖF uttryckte även frustration över att få råd som skapade ännu mer stress, istället för att få höra att vissa barn är precis som hennes dotter. Att det går över. Ibland räcker det med att få höra dessa små ord, det är normalt och det går över ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar