onsdag 11 april 2012

Underbar påskhelg

Trots energinivå noll på mamman så blev det en väldigt lyckad och trevlig påskhelg.

Vi började med att klä ut oss till påskkärringar och tog oss till Skansen. Där fick vi se de där djuren som mamman många gånger trott att de bara har ett hägn med skylt till ... dvs lo, järv och varg. Ja, och björnar, älgar, renar, sälar, ugglor och så självklart en hel massa ekorrar. Lill-skansen var äntligen färdigt så där sprang dottern omkring med sån hastighet att mamman och sonen inte hade en chans att hänga med ;)
Det var en solig och blåsig dag så det var inte så varmt men lunchen intogs ändå utomhus i sällskap med påfåglar.


Långfredagen spenderade mamman i kyrkan med kören. Som vanligt sjöngs Allegris Miserere, och i år även valda koraler ur Bach Johannes passion. Musikandakten avslutades med Lauridsens O Nata Lux. Vädret med sitt snöfall passade för dagen då den dämpade alla ljud.


Påskaftonens förmiddag spenderades på Ica Maxi för att sedan komma hem och äta påsklunch. Först målade vi en hel hög med ägg och sedan åt dottern upp nästan alla äggen. Mamman och pappan åt sill med stor aptit. Sonen ville bara knapra på en bit knäckebröd.
Efter lunch var det ÄNTLIGEN dags för godis. Som dottern pratat om påskägg med godis. Mamman kunde knappt gå in i köket utan att dottern var där och höll koll. Trots detta lyckades mamman gömma dotterns påskägg vid ett tillfälle och dottern fick ge sig ut på jakt. En jakt som ganska snart var över, gömstället var för dåligt eller dottern var för skicklig på letandet. Sonen fick ett litet påskägg med majskrokar och russin, som han envisades med att hälla ut på golvet.
På kvällen var vi till mammans kusin och fick en välsmakande påskmiddag i trevligt sällskap.


På påskdagen tog vi oss en riktigt lat förmiddag och sedan packade vi in oss i bilen och åkte till farmor och farfar där sedan pappans alla systrar med familjer slöt upp. Så det blev fullt hus med massor av kusinlek långt in på kvällen. Männen firade yngsta kusinens ankomst med cigarrer. God mat som vanligt, och årets första grillning!


På annandagen ännu lite mer kusinlek, nu mest utomhus då i alla fall förmiddagen var solig och fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar