torsdag 14 mars 2013

Kvantitetsansökningar

Jag har nu under 8 dagar sökt 36 utannonserade arbeten. Och nej, det är inte ett roligt arbetssätt. Jag känner redan när jag klickar på skicka att jag kommer inte att få den här tjänsten. Det är bortkastad tid både för mig och för den som ska läsa min ansökan ...

Men nu har jag har testat det här arbetssättet. Det har gjort att jag är lite mer i fas i antalet annonser på vänt, tiden till sista ansökningsdag och tid att sätta av till varje ansökning.

Hädanefter tänker jag satsa mer på kvalitet! Läsa platsannonser med ett mer kritiskt öga och inte söka allt bara för att. Uppenbarligen finns det jobb att söka, men det finns också andra som söker, och då kan jag inte bara bli en i mängden. Jag måste hitta nått som triggar mig. Som gör att jag är den de söker. Samtidigt, det ena utesluter ju inte det andra, så visst kommer det att bli några/många kvantitetsansökningar framöver också, men inte på samma "löpande-bands-princip" som jag kört på under dessa åtta dagar.

Det är så många andra jobbsökaraktiviteter som blivit lidande den senaste tiden. För även om det kanske inte låter mycket med 4,5 ansökningar per dag så tar det tid att läsa, skriva, fixa, registrera och skicka in. Och jag har bara 5 timmar effektiv "arbetstid" - en bra dag!

En annan sak som kan ligga mig i fatet med att ha så många ansökningar på G är att jag kommer inte ihåg alla arbeten jag sökt. Det kan ju bli väldans tokigt om det, mot förmodan, skulle bli så att nån ringer ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar