torsdag 6 november 2008

Röda små märken

Igår upptäckte jag röda små märken på magen på dottern vid ett blöjbyte. Tänkte inte mer på det. Där och då. Vi gick här hemma och hade det tråkigt. Så på eftermiddagen tog vi oss en liten tur till lekparken. Gick förbi en mysig leksaksaffär. Handlade mat på Ica Maxi. Så när vi kom hem och bytte ytterligare en blöja hade dottern ännu fler röda prickar. Nu hittade jag märken på armarna, benen och ögonbrynet.
VATTKOPPOR??!! Eller vad... Jorå. Läste lite på nätet och hon var liksom ett skolexempel. Så när jag ännu lite senare hittade några röda prickar i hårbotten då var jag bombsäker.
Så nu har dottern alltså fått sin första "barnsjukdom". Än så länge mår hon utmärkt. Kliar sig pyttelite på en av kopporna på magen. Men slutade med det när jag smörjde med lite zinkpasta.
Jag har ångest över alla jag, av MISSTAG!, råkat smitta. Allra mest över lilla tvåmånaderstjejen vi mötte i tvättstugan igår på förmiddagen. Vattkoppor är ju extremt smittsamt. Och tyvärr, smittar ju främst precis innan sjukdomen bryter ut...
Sedan är jag lite arg på förskolan. För igår när jag ringde in och sjukanmälde dottern med orden "Hon har feber" fick jag inte höra att det går vattkoppor, utan "jo alla är ju förkylda nu". Medan idag när jag ringde för att berätta att hon har vattkoppor då var (samma person!) väldigt snabb på att påpeka att det går och att det är jättemånga som har vattkoppor. Tycker det är konstigt att vi inte blivit informerade om det. Tidigare. Att de inte kunde förvarna att dottern kanske fått vattkoppor eftersom hon hade feber! Då hade jag ju kunna hålla ögonen öppna på ett helt annat sätt. Vara lite förvarnad om att det kanske kunde bli så...

1 kommentar:

  1. Krya på sig Klara! Och ja, det var dåligt av fsk! På Freddys fsk skriver de upp på en tavla vilka sjukdomar som går, praktiskt!

    SvaraRadera