måndag 1 december 2008

Massor!

Ojoj. Ska jag orka skriva om allt som hänt under helgen? Tycker ni kära läsare att det är intressant?

Äsch, jag låter fingrarna flyga fram över tangentbordet så ser vi var vi hamnar!


Lördagen började med städning och pyntning. Dottern både älskar och hatar dammsugaren. Utropar glatt "oooooo" när vi plockar fram dammsugaren, men när vi startar den så springer hon iväg och gömmer sig. Kommer fram efter en stund och vill då gärna hjälpa till en smula. Adventspyntet skulle hon oxå hjälpa till med att fixa, vilket innebar att hon drog ut allt roligt ur jullådan. Sedan när ljusslingor, stjärnor, adventsstakar mm var på plats sprang hon runt och konstaterade "särna"!

Hon fick även en ny favoritkompis. Tomten Gumma heter hon.



Sedan fick mamman rusa för att hinna till kyrkan för att öva inför adventskonserten senare på eftermiddagen. Kom senare hem efter en lyckad konsert och fick ett glatt och efterlängtat välkomnande av dottern, ja från båda håll. Uppenbarligen hade dottern blivit väldigt ledsen när hon insåg att mamman inte var hemma när hon vaknade upp efter vilan.

Lite lek och bus tillsammans hela familjen sedan var det dags för mamman att lämna pappan och dottern hemma, för att träffa andra mammor på rymmen på en japansk resturang på Kungsholmen. Efter en trevlig kväll ute kom mamman hem och strax därpå klev dottern upp och ville "pippi dassa" Alltså dansa till Pippisången. Det fick hon inte, men väl vara uppe en liten stund tills mamman fixat sig för natten.

Tillbaka i sängen var dottern väldigt stökig och hade svårt att somna. Men efter några snurrar och dra mamma i håret somnade hon äntligen på mage bara för att vakna en kort stund senare av att hon kräks. Lilla hjärtat mitt. Så ledsen och förtvivlad. Byte till ren pyjamas. Bädda rent i sängen. Då blev hon pigg och skulle hoppa runt i sängen. Dumt gjort. Mera kräks. Byte av pyjamas. Lite vatten var gott för att skölja bort kräksmaken. Nähä! Det kom upp igen... Nu skippade vi pyjamasen. Bäddade med handdukar i sängen. Äntligen somnade hon. Spak. Ledsen. Men inget mera kräks...

1:a advent vaknade dottern i vanlig tid, dvs vid åttasnåret. Pigg och glad. Efterfrågade gröt med russin till frukost. Självklart skulle hon få det. Lite ProViva var oxå mums. Mamman iväg för att sjunga i kyrkan igen! Dottern trött, åt inget till lunch. Somnade tidigt för middagsvila. Sov ganska länge...

Mamman hade som plan att gå till kyrkan med dottern på eftermiddagen, men iom kräks kändes det inte som en bra idé så det fick bli en tur till farmor och farfar istället. Adventsfika med glögg och pepparkakor. Pappans moster med (nästan) hela familjen var oxå där. Dottern spexade. Satt inte still en sekund. Välte kaffekoppar. Stoppade farmors kaffekopp full med mandlar. Flörtade med pappans yngsta kusin. Eller hon sa nej, så fort han sa nått :D Åt kakor och bullar och russin med stor aptit. Smakade på farmors kaffe...

Dottern somnade sedan i bilen på vägen hem. Ville absolut inte ha någon middag. Allt blev fel. Tror aldrig vi sett henne så ledsen någon gång tidigare. Tillslut kunde hon tänka sig att dricka lite saft med sugrör. Men middagen eller för all del gröten ville hon inte alls ha :( Mamman och dottern somnade totalt utslagna sedan.

Mamman vaknade strax efter midnatt och kom på att paketkalendern var ju ännu inte färdig. Och förresten sov hon med kläderna på. Så hon steg upp, fixade med kalendern. Drack lite vatten. Tvättade av sig. Och somnade sedan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar