tisdag 30 december 2008

Summering

Så här på årets sista skälvande timmar är det hög tid att sammanfatta ... julen ...

Jorå, det blev jul i år oxå. Även om det mesta kändes så annorlunda och konstigt. Med en 1½-åring och två 3½-åringar som tycker det är roligast att ÖPPNA paket, blir julklappsutdelningen en stressig kamp mot julklappspapperet!!! Mamman hängde inte med för fem öre från vem vilken julklapp var från. Och när alla klapparna var öppnade, kunde mamman med sorg i hjärtat konstatera att, även om hon under eftermiddagens gång inte skänkt saknaden en tanke, märktes det väldigt tydligt att mammans älskade mamma inte längre finns med oss. För mammans (och dotterns) julklappshögar var faktiskt (o)väntat små. Inte för att mängden julklappar spelar någon som helst roll, men där och då blev det så tydligt att den stora julklappsshopparen inte varit med...

Fast å andra sidan var det väl tur det, för när det var en julklapp kvar, vägrade dottern att öppna ett paket till. Inte ens kusinernas paket lockade. Till och med för en nyfiken, ivrig liten tjej kan det bli för många paket att öppna!
Vad fick hon då: En pippidocka - mycket populär! En nalle - har hon knappt tittat åt efter julafton. Några pussel - jorå, de kan funka när humöret är sådant. Play Doh - kräver ju än så länge vuxet sällskap , men då är det å andra sidan väldigt roligt att "dega"! 6 böcker - mammans favoriter Barnvagnsgaloppen och/eller Kanel och Kanin letar efter sommaren, dotterns favorit Matildas katter! Lite kläder och nått mer som jag inte kommer ihåg just nu...

Vad gjorde vi mer då, förutom att bli less på julmat? Ja, lite pulkåkning och lek och bus med kusinerna hanns ju oxå med såklart.
Bilresorna norr och söderöver gick oväntat bra. Norröver sov dottern typ 95% av tiden. Söderöver inte fullt lika mycket men det gick ju bra det med :)

Nyårsafton i morgon firas hos farmor och farfar. Det blir nog bra det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar