måndag 16 februari 2009

Mysmåndag

Då dottern är snuvig och hostig och inte riktigt sitt superglada jag, så bestämde jag, efter en VÄLDIGT strulig nattning, igår att hon skulle få vara hemma från förskolan idag.
Och det var ett klokt beslut - för vi har haft en supermysig dag, bara hon och jag idag.

Först tog vi det bara lungt på morgonen sedan tog vi bussen till lekhuset. Där var det precis lagom med barn så dottern fick rasa av sig så mycket hon bara kunde. Det blev lite rutschkana, mycket studsmatta och självklart simma i bollhavet :)
Sedan smakade det nog extra mums med köttbullar och pasta, för det var länge sedan jag såg henne äta med sådan aptit. Lite ledsna miner när vi skulle lämna lekhuset, men det berodde nog främst på trötthet, vilket i sin tur märktes då dottern somnade innan vi ens passerat K-rauta.

Mamman fick då en skön promenad hem mot Solna igen. Fast då blev jag så sugen på att köpa garn till en mössa. Så då fick det bli en tur med tunnelbanan istället. Till Garnverket. Tyvärr vaknade dottern under tunnelbanefärden, men hon satt som i koma i vagnen och verkade ha det bra trots allt...

Mamman kände för att promenera ytterligare, så från garnverket gick hon sedan till S:t Eriksplan för att där hoppa på buss 70. Där fick mamman tina upp sina frusna fingrar och suget efter en semla blev så stor så det fick bli en liten omväg förbi Thelins där det inhandlades en åt oss var.

Väl hemma fick dottern sin allra första semla, vilket hon åt med stor förtjusning och mycket besvär. Men semla är ju mättande så det blev inte mycket som försvann. :)

I skrivande stund tittar dottern på sin älskade Pippi. Mamman har hunnit påbörja stickningen och ska nu hitta på vad vi ska äta till middag. Sedan får det bli en tur till mataffärn. Så var den dagen slut ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar