lördag 4 mars 2017

EFIT - en dag att försöka landa i nuet

Missade början av dagen då det inte fanns i mina tankar. Det slog mig först efter att jag varit vaken och igång i fyra timmar. Fast nu när jag börjar skriva om dagen så slår det mig att jag har ju suttit på nästan samma plats hela dagen och det ger ju ändå inte så roliga bilder.

11:40 Spelar lite spel på plattan, samtidigt som jag skriver ned vad som bör hinnas med/göras under helgen och då slår det mig att det är ju EFIT idag! Innan detta har jag sett till att skriva och skicka stadgar som jag egentligen lovade att göra igår och löst melodikrysset.


12:35 Ser till att göra ITP 1-valet som länge legat på min att-göra-lista. Så skönt att kunna bocka av en sak på min väldigt långa lista på saker som egentligen tar mer kraft att de finns där i tanken att jag måste få det gjort än när jag väl gör det. Så konstigt det där. Jag försöker att göra saker på en gång om det är snabbt avklarat, men det är ju inte alltid fallet är så. Jag har blivit betydligt bättre på det, men just nu är faktiskt det mesta av en annan typ (och det är väl kanske just därför de står där)


13:40 Ser till att barnen får i sig någonting att äta. Kanske inte det bästa näringsmässigt men en favorit här hemma - uppstekt pannkaka, med lite socker och kanel. Mumsigt och ett bra sätt att göra slut på resterna från torsdagen


14:35 Tänker bakåt och planerar framåt i en salig blandning. Försöker verkligen landa här och nu för att slippa hålla både historian och framtiden i huvudet samtidigt. Det är ju ändå här och nu som är det viktigaste.

15:35 Sitter fortfarande i min saliga blandning, även om jag helt klart närmat mig dagens fokus och har snart centrerat mig.


16:30 Bloggeribloggera! Skriver detta. I soffan ligger sonen under filten. TV:n står på fast ingen tittar. Dottern pysslar i köket. Pappan handlar mat.


17:30 Bokar tid i tvättstugan. Inser att det var ju ganska smart att fota av tavlan för när jag skulle skriva in i kalendern när det var jag hade bokat tiden så blev jag plötsligt osäker vilken av tiderna det var jag faktiskt bestämde mig för


18:30 Dags för tacosmiddag. Trångt men hjärtligt är det hemma hos oss. Fast snart är det ohållbart trångt, hur stort hjärterummet än är så kommer det en gräns för hur litet stjärterummet kan vara ....


19:30 Väntar på att mello ska börja. Sonen har skrotat runt i pyjamasen hela dagen. Det behövs sådana dagar ibland.


20:30 Stickning och melodifestival är en bra kombo. Denna stickning kräver inte så mycket ljus så det går bra att sitta i halvmörkret och sticka. Annars skulle jag verkligen behöva en lampa bredvid fåtöljen som är perfekt att sitta och sticka i.


 21:30 Mellons andra chansen är slut och här är det spelande strålkastarljus på alla skärmar! Måste ju titta till Trollen också innan det är dags att sova.

5 kommentarer:

 1. Kikar in på din EFIT dag. TVn är ett trevligt sällskap, hur konstigt det än låter :-)
  /Annika
  https://auroraaurum.wordpress.com/

  SvaraRadera
 2. Smart att ta ett foto av tavlan :)

  https://pylonofthepit.wordpress.com/2017/03/04/efit-170304/

  SvaraRadera
 3. bestille tid på vaskerommet... det har jeg aldri hørt om før.... men så bor ikke jeg i blokk heller...
  Takk for titten

  SvaraRadera
 4. Undrar hur många gånger jag varit glad över att jag fotograferat av något som egentligen inte är ett intressant motiv. Man vet aldrig när just den bilden behövs!

  SvaraRadera
 5. Skönt att kunna bocka av saker på att-göra-listan.

  SvaraRadera