söndag 5 mars 2017

Extremt

Idag har jag varit sysselsatt med att förbereda veckans alla möten i mina kommunala uppdrag. Har bland annat läst igenom stadens "Strategi för att motverka våldsbejakande extremism". Överlag mycket bra, men jag fastnade lite i tanken kring extrema ideologiska åsikter.

Jag som socialist kan ibland tycka att vissa nyliberaler har extrema ideologiska åsikter, och tvärt om kan jag tänka mig. Så jag blev först lite tveksam till om det är så bra skrivning. Men det som skiljer ut oss är ju att trots att vi kanske ser varandras åsikter som extrema så är vi allt annat är extrema i att få vår vilja igenom. Vi använder oss inte av våld för att få vår vilja igenom. Och framförallt så vill vi följa demokratiska beslut. Är majoriteten för något som jag är emot, så kan jag tycka att det är surt, men jag skulle aldrig göra så mycket mer än så.

Här handlade det om våldsbejakande extremism, och det är ju verkligen någonting helt annat. Om denna fråga kommer upp i kommunfullmäktige så ser jag inte framemot diskussionen som kan komma upp. Det finns ett gäng nyliberaler där som tror att Vänsterpartiet stöttar den våldsbejakande autonoma vänstern, vilket vi verkligen inte gör. Inför det mötet bör jag skaffa mig ett rejält pansar mot deras extrema ideologiska åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar